Parterapi


Ofte kommer par i terapi for at lære kommunikationsstrategier, så de undgår at ende i de evindelige konflikter. Hos mig arbejder vi med de mønstre, der ligger under konflikterne.

Parforholdet er den sikre base, hvor vi har aller størst mulighed for at udvikle os og helbrede gamle skrammer og traumer. Det giver derfor god mening at søge parterapi selv, hvis det virker som om det kun er den ene part, der har problemer.

Når det kniber med kærligheden

I parforholdet kan der komme noget i vejen, som gør, at vores længsel efter samhørighed og nær kontakt ikke bliver indfriet. Det fører til, at man bliver utilfreds med sig selv eller sin partner. Så kan man opleve noget i retning af dette:

  • Taler I forbi hinanden, eller taler I slet ikke?
  • Er der særlige ting, der irriterer dig ved din partner?
  • Føler I, at kontakten mellem jer er præget af bebrejdelser?
  • Kan I ikke helt huske, hvorfor det lige netop er jer to, der er sammen?
  • Er sexlivet utilfredsstillende, eller er det gået i stå?
  • Er det svært at få plads til kærligheden i en hverdag med sammenbragte børn samt ekspartnere?
  • Føler I jer ikke længere som ligeværdige – er en af jer ramt af sygdom, stress eller andet?
  • Kan den ene af jer ikke længere holde trit med den anden? Løber den ene af jer for stærkt?

Når der er pres på, reagerer 80% af parrene ved, at den ene bliver kritisk og opsøgende mens den anden trækker sig og bliver tavs. Så bliver den ene mere kritisk … mens den anden tier og trækker sig yderligere. Kender I det?

De andre 20 % har enten et mønster, hvor de begge angriber – det giver mange og voldsomme skænderier – eller også har  begge trukket sig. Det giver et meget fredeligt og kedeligt parforhold, hvor det er vanskeligt at se, hvorfor I overhovedet skal leve sammen.

Sådan foregår parterapi hos mig

Jeg ser jeres problemer som en fastlåsthed. Jeg diagnosticerer ikke og finder der ikke “fejl” hos den ene eller jer begge. I begyndelsen taler jeg med jer – i taler ikke til hinanden men til mig. Senere begynder vi at øve i at tale på en ny måde til hinanden. I får ikke hjemmeopgaver.

Hos mig kan du forvente

I parterapien hjælper jeg jer med at føre bevidste samtaler, så I udvikler jeres evne til at være hinanden nær på et følelsesmæssigt plan og får øget indsigt og forståelse for jer selv og hinanden – I får nærhed, kontakt og accept.  

Jeg har en særlig uddannelse som parterapeut – det er mit speciale og jeg har flere års erfaring. Jeg modtager supervision i parterapi og holder mig up to date både med hensyn til teori og praksis. 

Jeg har som regel kort ventetid og jeg vil anstrenge mig for at have tid, når I har mulighed for at komme. 

Det er ikke kun jeres parforhold, der bliver stærkere af at gå i parterapi – I bliver stærkere hver for sig som mennesker i andre sammenhænge. Og jeres børn kommer til at trives bedre, når de voksne kan finde ud af følelsesmæssigt nærvær.
Vælger man parterapi, så vælger man lidenskab og liv, kontakt og kærlighed.

Pris per session (ca en time): 1275 kr incl. moms. Studie- og pensionistrabat gives 

Læs om mit kursus for par, der foregår i Varde, efteråret 2019  HER

Kontakt mig på 2349 7707 eller kontakt@parterapeuten.nu